duminică, 5 iulie 2009

LUPTELE SI REZULTATULAm revenit cu un alt post pentru a descrie putin organizarea competitiei, despre meciurile lui Romeo, si cum sa pregatit pentru acest campionat.

Organizarea Turneului: A fost impecabila, sala unde sa desfasurat, este cea mai mare din Osaka, are zeci de mii de locuri, au fost tatami,la fiecare tatami fiind cate 3 maestrii observatori. Deschiderea a fost cu ceremonialul fastuos al batailor in tobe care arata ca va incepe o lupta. In deschidere sa facut o demonstratie de iaido, adica o scoala de samurai ne-a aratat niste mici secrete si cat de periculoasa este o sabie de samurai, chiar daca este tinuta si manuita de un om de 1.50m. Nu au lipsit televiziunile si ziaristi si toate protocoalele.
Meciurile lui Romeo:
1)In primul meci la intalnit pe japonezul Yuu Itou 1.83 m , 83 Kg 27 de ani, un luptator cu experienta care ia pus destul de multe probleme lui Romeo obligindul sa aiba o tactica agresiva si care sa bazat numai pe atac. Japonezul a dovedit ca era foarte bun incasator, si chiar daca el era cel care se apara, el intotdeuana facea pas in fata, avind o conditie fizica ireprosabila. Romeo a castigat in repriza a doua cu o decizie a arbitrilor de 5 - 0.
2) In al doilea meci la intalnit pe Richard Tineo 1.90, 90, Kg, 32 ani vicecampion al Spaniei, meciul a fost unul de nivel tehnic, Romeo abordind o tactica de atac pe brate, si cateva lovituri joase de picior, tot cautind sa-l desfaca sa-l fac KO la abdomen, nereusind pe finalul primei reprize a executat o tehnica de picior prin sacrificiu, luand-ul prin surprindere pe sportivul spaniol la facut KO.
3)In al treilea meci la avut adversar pe masivul japonez Masato Matsumoto 1.75 m, 102 kg,25 ani, unul din varfurile elitei lotului japonez, locul II la ultimul campionat mondial, acesta a fost si meciul cheie pentru Romeo, aici pe linga valoare, si sutele de ore de antrenament sportivul tulcean a avut nevoie si de foarte mult noroc. Daca sportivul japonez deoarece fiind masiv si puternic sa asteptat ca Romeo sa faca o lupta pe multa miscare, sa inselat amarnic, Romeo a abordat o tactica agresiva si pe pas in fata, folosind tot angrenajul de tehnici de picior , fortindul pe japonez sa faca el pas in spate, si in a doua repriza decizia sa fie egala pentru ambii sportivi. Astfel Romeo a castigat la cintar, el fiind mai usor cu 12 kg fata de japonez.
4) In meciul 4 Romeo la intalnit pe favoritul campionatului, Teraura Katsutoshi, 1.81m , 93 kg 22 ani, Japonia un sportiv cu origini din Osaka, japonez, cu multa experienta, multiplu campion al Japoniei, si locul III la ultimul campionat mondial.Este meciul in care eu ca antrenor am fost foarte dezamagit de arbitraj, nu contest ca sportivul japonez nu era o mare valoare si nu a luptat bine, dar hotararea arbitrilor de a da decizia cu 5 - 0 pentru el , din prima repriza mi sa parut aberanta. Japonezul nu a fost cu nimic superior lui Romeo, din contra el a incercat lovituri de KO, de fapt asta a fost si tactica luptei, stiind ca este favorit, eram siguri ca vom fi dezavantajati de arbitraj si atunci Romeo a incercat o lupta bazata pe spectacol si surprize tehnice, executate in mare viteza si regim de explozie de forta.Nu am reusit sa obtinem prelungiri din motivul ca favoritul japonez sa nu fie uzat pentru marea finala, A fost meciul care mi-a lasat un gust amar.
5) In meciul 5 Romeo deci in finala mica,in lupta pentru locul III la reintalnit pe Jonathan Tineo, 1.80 cm, 90 kg,28 de ani din Spania, multiplu campion al Spaniei si al Europei, locul IV la ultimul campionat Mondial. Noi l-am considerat meciul revansa pentru Romeo, deoarece la Campionatul European , sportivul nostru a fost invins de spaniol la cintar dupa doua reprize foarte disputate.
Deoarece sportivul spaniol era din spusele lui foarte accidentat ultima lupta a lui Romeo nu a avut loc, Tineo renuntand la locul III fara lupta, astfel locul de pe podium cu nr III ia revenit lui Romeo in apaluzele publicului japonez.

Astfel Beznea Romeo a obtinut locul III mondial si a mai obtinut si titlu de " CEL MAI BUN SPIRIT DE LUPTATOR AL COMPETITIEI".Eu zic ca pentru Romania este ceva deosebit la nivelul acesta tinind cont ca Romania a mai luat rezultate la nivel mondial la categoriile mai mici dar niciodata la categoria grea.
Pentru acest campionat si pentru cel european Romeo a avut 6 luni de pregatiri infernale cu multe sacrifici , el venind dupa o pauza de cativa ani care nu a facut nici un antrenament din motive personale. La campionatul european el a ajuns foarte incarcat fizic, si cu o accidentare , si din primul meci a avut ghinionul sa lupte cu Jonathan Tineo, dar obiectivul nostru din totdeauna a fost campionatul mondial, de asta nu am dezarmat , urmindune pas cu pas obiectivul final.

osuNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu