joi, 15 decembrie 2011

CEI MAI BUNI SPORTIVI TULCENI 2011


Inainte de anul 1990 noi cei din artele martiale eram considerati un " sport interzis" chipurile din cauza violentei pe care o aratam prin procedeele care le executam. Totusi foarte multi am continuat sa practicam pe ascuns, si paradoxul ca noi invatam arte martiale de la "profesori" care erau in general in armata, militie si securitate.
A venit revolutia si ne-am castigat si noi artele martiale dreptul de a intra in legalitate, de a ne face cluburi, instructori, antrenori, profesori specializati si de a ne integra cu Federatia de Arte Martiale in Ministerul Sportului.
La momentul acesta exista cel putin 10 federatii cu profil de arte martiale, asta este o alta poveste despre care o sa vorbesc in alt post.
Lucrand de 21 de ani in domeniu am vazut cu ochii mei si am simtit pe propria piele ca sportul romanesc este impartit de autoritati si de mass media in 4 marii categorii:
1. Sportul rege - FOTBAL
2. Sporturi pe echipe - Handbal, Volei, Baschet, Rugby,Polo etc
3. Sporturi olimpice individuale - atletism, kaiac, lupte , box etc
4. Sporturi neolimpice - arte martiale, fitness, culturism etc
Un singur lucru uita toata lumea, ca in toate aceste sporturi din cele 4 puncte care le-am nominalizat, sportivii, antrenorii nu conteaza ca sunt de la fotbal, kaiac, karate sau polo - muncesc, se antreneaza, fac sacrificii, strang din dinti, stau in cantonamente ca sa aduca orasului, judetului sau Romaniei medalii, cupe si renume.
Azi dupa 21 de ani de cand sunt in sportul de performanta si amatori am vazut ca Directia Judeteana de Sport si de Tineret din Tulcea prin conducerea pe care o are, d-l director Chiriac Aurelian, si d-a Fidatov Elena au facut un gest extraordinar oferind premii primiilor 10 sportivi pentru rezultate deosebite si sporturilor neolimpice din judetul Tulcea.
Pe aceasta cale doresc sa le multumesc pentru atentia care ne-a acordato si ne-a facut sa fim si noi mandri ca suntem ROMANI SI TULCENI.

PRIMII 10 SPORTIVI TULCENI SPORTURI NEOLIMPICE

Locul I: Ionela Nane, Clubul NIPPON BUDO Sport, Locul I la Campionatul European de Juniori; Locul I la Cupa Europeană +65 de kilograme, Locul III la Campionatul Naţional de Seniori. Antrenor- Sensei Pănuţă Nicolae.

Locul II: Andreea Alexandra Leonov, Clubul NIPPON BUDO Sport, Locul III la Campionatul European de Seniori, Locul II la Campionatul Naţional Seniori; Antrenor Pănuţă Nicolae.

Locul III: Laurentiu Halchin, Clubul NIPPON BUDO Sport, Locul II la Campionatul European de Juniori +75 de kilograme, Locul I la Cupa Europeană; Antrenor Pănuţă Nicolae

Locul IV: Petruţa Boghici, Clubul SAKURA DOJO, Dublu medaliat cu Aur la Campionatul Naţional de Kempo şi Kung-Fu, antrenor- Sensei Ovidiu Târlogeanu.

Locul V: Andreea Denisa Şerban, Clubul Sportiv de Karate Fudoshin: Locul I – Campionatul Naţional –Kumite Senioare, Locul III la Campionatul Naţional – Kata Senioare; Antrenor Vasile Perianu.

Locul VI: Alexandra Malaţov, Clubul SAKURA DOJO: Locul I la Campionatul Naţional de Kempo Semi Contact Juniori, trei medalii de Bronz la Campionatul Naţional de Kempo K1, Full Contact şi Full Sanda; trei locuri I la Cupa Romaniei Kempo. Antrenor Ovidiu Târlogeanu.

Locul VII: Jenica Linte, Clubul SAKURA DOJO, Locul I la Campionatul Naţional de Kung-Fu Seniori, Proba- Full Sanda, Locul II si Locul III la Cupa Romaniei Kempo; Antrenor: Ovidiu Târlogeanu.

Locul VIII: Cosmic Lazăr, Clubul SAKURA DOJO: Locul I la Campionatul Naţional Kung-Fu Seniori, Proba Full Sanda, Locul II – Cupa României Kempo; Antrenor – Ovidiu Târlogeanu.

Locul IX: Adrian Stoica, Clubul SAKURA DOJO, Locul III la Campionatul Naţional Kung Fu Seniori, Proba Full Sanda, Locul I şi două Locuri II la Cupa României Kempo; Antrenor Ovidiu Târlogeanu.

Locul X: Sorin Balaban, Clubul SAKURA DOJO, Locul II la Campionatul Naţional de Kempo Seniori, Proba Submission, Locul I şi Locul III – Cupa României Kempo; Antrenor Ovidiu Târlogeanu.

Osu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu