miercuri, 16 iulie 2014

TABARA DE VARA - SULINA, 2014


            In perioada 07 iulie - 13 iulie 2014, Nippon Budo Sport Tulcea si Sun Rise Dojo Sulina, au organizat tabara de vara anuala de karate kyokushin rengokai full contact.
Antrenamentele au fost conduse de sensei Panuta Nicolaie 3 Dan, sempai Feodorov Paul Iulian, si sempai Praz Laurentiu 1 kyu.
Pe toata perioadei taberei sau desfasurat cate 2 antrenamente pe zi, unul dimineata la 06.00 si unul la ora 18.00, sau facut antrenamente pe plaja, in nisip dar si in apa.  Miercuri  9 iulie 2014 a avut loc prima parte a examenului de promovare in grad, care s-a desfasurat pe doua nivele, sportivii care au dat gradele 6,5, 4, 3 si 2 kyu dimineata, incepand cu ora 09.00 si 10, 9, 8 si 7 kyu incepand cu orele 16.00.
Joi 10 iulie 2014, toti participantii la tabara am plecat in excursie cu 7 barci in Marea Neagra, pe Golful Musura, Baia de Nord, am vazut bara Sulina unde se intalneste senalul Dunarii cu Marea Neagra, dupa care s-a facut o baie si plaja in Baia de Sud.
Sambata incepand cu ora 09.00 a avut loc concursul de kata "Cupa Oyama", care s-a continuat cu a doua parte a examenului, testele de spargeri si kumite.
Printre cei care sau inscris la examenul de promovare in grad si care l-au promovat cu foarte bine au fost urmatorii sportivi: Andrei Bogdan, Vatuiu Ana Maria, Oniceanu Florian, Calcan Cristian, Praz Georgiana, Agheorghesi Virgil, Cesarato Andrea, Nicolaev Tiberiu, Visan Ion, dar si cei trei sportivi care au reprezentat Romania, Tulcea si clubul nostru la cel mai inalt nivel din Europa, Marinescu Roxana Andreea care a promovat testul de 5 kyu ( centura galbena cu tresa verde) Visan Costin si Mocanu Cristian care au promovat la gradul de 2 kyu ( centura maro ), un test al maturitati ei trecand in randul sempailor ( instructori) dupa regulile japoneze.
Examenul de promovare in grad nu a fost unul usor, sistemul de examaminare a fost dupa modelul japonez, el atingand toate capitolele pe care trebuie sa le cunoasca un practicant de arte martiale, mai ales un karateka din sistemul kyokushin, adica : kehon, kata, kumite, forta (anduranta, aptitudini), budo ( mod de viata, spirit, terminologie, filozofie, istorie, spargeri, atitudine, determinare).
Speram ca sportivii dar si parintii care ne-au insotit sa ramana cu amintiri  frumoase si anul acesta, chiar daca examenul a fost greu, si cateodata imposibil de promovat, majoritatea candidatilor, au aratat hotarare, spirit si determinare sa mai intainteze un pic pe "muntele" plin de piedici al artelor martiale.
Multumim organizatorilor - sempai Praz Laurentiu si echipei lui, gazdelor noastre -  Vila Alga, Mozaceanu Cristian si da Mihaela, transportatorilor nostri - SC Razesii, Vasile Oana si mai ales parintiilor copiilor nostrii care ca in fiecare an sau mobilizat exemplar si ne-au ajutat sa incheiem tabara cu FOARTE BINE , si fara incidente neplacute.
Osu!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu